All

FAQ

 • Как да откажа получаването на рекламни съобщения получени като SMS

  Ако не желаете да получавате рекламни съобщения под формата на SMS съобщение на вашият мобилен телефон е нужно да използвате формуляра за отказ на www.zora.bg/otkaz или да ни изпратите e-mail на web@zora.bg, с молба за прекратяване получаването на рекламни съобщения под формата на SMS. Моля при изпращането на молбата да посочите мобилният си телефон и къде сте го предоставили на ЗОРА – при покупка в кой от нашите магазини или под някаква друга форма. В противен случай ние няма как да преустановим изпращането на SMS

 • Трябва ли да се регистрирам, за да направя поръчка?

  Можете да пазарувате и като ГОСТ, но в този случай няма да можете да проследите направените поръчки в личния си профил. Тези функционалности ще можете да използвате само ако сте създали личен профил чрез регистрация.

 • Каква информация е нужна, за да направя поръчка по телефона или в чат мрежата?

  Поръчка за онлайн покупка можете да направите само през продуктовия каталог на сайта. В случай, че имате технически проблем или затруднение, можете да направите поръчка в свободен текст като посочите: артикул, цена, име и фамилия, пълен и точен адрес за доставка, мобилен телефон, на следните имейл адреси: a.gulenova@zora.bg, a.tomov@zora.bg, k.tomov@zora.bg, n.zlatanova@zora.bg

 • Какви са сроковете за доставка?

  Поръчани стоки чрез Онлайн магазин ЗОРА - www.zora.bg се доставят в срок от 2 до 5 работни дни до адрес на потребителя , в зависимост от наличността на поръчаният продукт. За гр. София се изпълняват и бързи доставки 24-48 часа, след потвърдена наличност.

  За уреди по заявка срокът за доставка е до 30 календарни дни.

 • С коя куриерска фирма се осъществява доставката?

  Онлайн магазин ЗОРА има договорни отношения с куриерска фирма ЕКОНТ и СПИДИ.

 • Може ли поръчката да ми бъде доставена в магазин ЗОРА?

  Онлайн покупки се доставят само на посочен адрес на потребителя. Нямаме установена практика за доставка на онлайн покупки в магазини ЗОРА

 • Каква е цената на куриерската услуга?

  Цената за доставка на поръчки на стойност до 30.00 лева е 5 лв за цялата страна. За поръчки на стойност над 30.00 лева цената за доставка е безплатна в цялата страна.

 • Доставяте ли продукти в чужбина?

  Доставки се извършват само на географската територия на Република България

 • Как да откажа получаването на рекламни съобщения получини като E-mail

  Ако не желаете да получавате рекламни съобщения под формата на e-mail съобщение на вашата електронна поща е нужно да ни изпратите e-mail на web@zora.bg, с молба за прекратяване получаването на рекламни съобщения под формата на e-mail. Моля при изпращането на молбата да посочите e-mail-а който не трябва да получава повече рекламни съобщения, в противен случай ние няма как да преустановим изпращането.

 • Мога ли да заменя закупен продукт?

  Можете да се възползвате от правата си по чл. 50 от ЗЗП, като имате предвид описаните условия и процедури в т.6 от Общите условия, както и в секция „Връщане на стока”

 • Какво е необходимо за да направя рекламация?

  Необходимо е през формата за контакти или в свободен текст на следния мейл адрес: zoraonline@zora.bg, да опишете Вашата рекламация, като се съобразите с т.4, 5 и 6 от Общите условия.

 • За чия сметка са куриерските разходи при рекламация или замяна на закупен продукт?

  Потребителят връща стоката на ТЪРГОВЕЦА в 14-дневен срок от предявяване на претенцията и заплаща транспортните разходи за връщане на стоката по чл.55 ал.2 от ЗЗП. Крайният срок за връщане на стоката обратно на ТЪРГОВЕЦА е преди изтичането на 14-дневния срок.

 • По какъв начин става възстановяването на заплатена сумата, за върнат продукт?

  Възстановяването на заплатена сума, включително с разходите за доставка е в 14-дневен срок, считано от датата на уведомяване за решението на потребителя да се откаже от продажбата като се използва същото платежно средство, използвано от потребителя. Имайте в предвид и следните условия по т.6.8 от Общите условия : „На основание на чл.55 ал.4 от ЗЗП ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ намалена стойност на закупената стока. ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 15% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена или липсваща опаковка/; ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 25% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е изпробвана /с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто функциониране/.”

 • Мога ли да направя промени по поръчката си?

  Вече изпратена поръчка няма възможност да бъде променена. Промяна може да се направи във формата за поръчка преди окончателното завършване на поръчването.

 • Мога ли да анулирам направена поръчка?

  Можете да анулирате поръчка през формата за контакти или в свободен текст на следния мейл адрес: zoraonline@zora.bg.

 • Натискам бутона ПЛАТИ, но нищо не става! Какво да правя?

  Проверете дали сте се съгласили с Общите условия. Проверете дали сте въвели коректни данни в задължителните полета за попълване.

Compare products